Piersici în sirop de vanilie

Pentru un plus de aromă şi un gust deosebit de cel al unui banal compot, te provocăm să prepari această reţetă.
Timp de preparare: 90 min Dificultate: mică Ingrediente
3 kg piersici
600 g zahăr
2 l apă
4 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare
Speli piersicile şi le pui în apă clocotită doar câteva secunde, ca să poţi să le decojeşti cu uşurinţă. Cu ajutorul unui cuţit, le tai pe jumătate, le scoţi sâmburii şi le dai la răcit. După ce s-au răcit, aşezi piersicile în borcane curate, care au fost sterilizate în prealabil, faci un sirop din zahăr, apă şi din zahăr vanilat (care a fiert 5 minute) şi-l torni fierbinte peste piersici.
Închizi borcanele cu capace, le aşezi într-un vas încăpător şi torni apă caldă cam până la jumătate din înălţimea acestora. Pui vasul pe foc şi fierbi la foc mic timp de o oră. Scoţi borcanele şi le aşezi într-un alt recipient, care a fost căptuşit cu materiale textile, le acoperi cu un prosop gros şi le laşi să se răcească până a doua zi, după care le aşezi în cămară.