Piersici în sirop de vanilie

1366885352 397piersici 20in 20sirop 20vanilat jpeg

Pentru un plus de aromă şi un gust deosebit de cel al unui banal compot, te provocăm să prepari această reţetă.

Timp de preparare: 90 min Dificultate: mică Ingrediente

3 kg piersici

600 g zahăr

2 l apă

4 pliculeţe zahăr vanilat

Mod de preparare

Speli piersicile şi le pui în apă clocotită doar câteva secunde, ca să poţi să le decojeşti cu uşurinţă. Cu ajutorul unui cuţit, le tai pe jumătate, le scoţi sâmburii şi le dai la răcit. După ce s-au răcit, aşezi piersicile în borcane curate, care au fost sterilizate în prealabil, faci un sirop din zahăr, apă şi din zahăr vanilat (care a fiert 5 minute) şi-l torni fierbinte peste piersici.

Închizi borcanele cu capace, le aşezi într-un vas încăpător şi torni apă caldă cam până la jumătate din înălţimea acestora. Pui vasul pe foc şi fierbi la foc mic timp de o oră. Scoţi borcanele şi le aşezi într-un alt recipient, care a fost căptuşit cu materiale textile, le acoperi cu un prosop gros şi le laşi să se răcească până a doua zi, după care le aşezi în cămară.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg