Plăcintă cu lapte însiropată, reţeta grecească

Cu siguranţă ai văzut-o în meniul restaurantelor dacă ai ajuns prin Grecia. Acum îţi spunem cum poţi prepara acasă plăcintă cu lapte însiropată, reţeta grecească.
De ce ai nevioue pentru plăcintă cu lapte însiropată
12 foi de plăcintă
200 g unt topit
Pentru umplutură
700 ml lapte
300 g smântână pentru frişcă
140 g zahăr
2 ouă
6 gălbenuşuri
80 g amidon
2 linguriţe esenţă de vanilie
1 praf de sare
Pentru sirop
300 ml apă
500 g zahăr
1 baton scorţişoară
1 steluţă de anason
sucul de la ½ lămâie
coaja ½ de portocală
Cum se prepară plăcinta cu lapte însiropată
Pentru sirop, pui toate ingredientele într-o cratiţă şi le laşi să fiarbă 4 minute. Dai deoparte şi laşi la răcorit.
Pentru plăcintă, amesteci laptele cu smântâna, 70 g zahăr şi esenţa de vanilie, până când zahărul s-a dizolvat.
Separat, mixezi ouăle cu gălbenuşurile, sarea, amidonul şi restul de zahăr. Pui laptele pe foc, şi când s-a încălzit, adaugi treptat ouăle, amestecând energic până când se îngroaşă crema. O dai deoparte şi o laşi la răcit.
Dai drumul la cuptor şi ungi o tavă cu unt. Ungi separat 7 foi de plăcintă cu unt şi le suprapui. Le aşezi în tavă, înclusiv pe margini şi torni crema de lapte. Ungi restul de foi cu unt şi le aşezi peste cremă.
Tai plăcinta porţii cu un cuţit bine ascuţit, o stropeşti cu apă rece şi o dai la cuptor aproximativ o oră. O scoţi, torni siropul şi laşi plăcinta să se răcească cel puţin 2 ore înainte să o serveşti.