Plăcintă de varză. Reţetă de post

placinta de varza jpeg

Această delicioasă plăcintă are în componenţă şi alte legume savuroase. Alege această reţetă este ideală în zilele de post, mai ales că este o mâncare foarte săţioasă.

Ingrediente

4 morcovi 1 tijă ţelină ½ varză dulce 2 cepe 2 căţei usturoi 5 linguri ulei apă sare piper 300 g cartofi fierţi 30 g făină cernută 110 g brânză de soia 1 lingură maghiran

Preparare

Speli şi cureţi morcovii, apoi îi tai cubuleţe. Tai ţelina şi o fierbi cu morcovii în apă cu sare, până se înmoaie. Scurgi apa şi dai legumele deoparte.

Îndepărtezi primele foi şi tai varza fideluţă. Cureţi ceapa şi o toci, iar usturoiul îl tai fin. Încingi uleiul într-o tigaie, căleşti ceapa, adaugi usturoiul, varza fideluţă şi torni puţină apă.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, acoperi şi fierbi la foc mic câteva minute, până se evaporă lichidul.

Într-un vas, amesteci toate legumele, atât pe cele călite, cât şi pe cele fierte cu cartofii daţi prin răzătoare, adaugi brânza de soia rasă, presari făină şi omogenizezi. Condimentezi cu sare, piper şi maghiran. Ungi o tavă cu ulei, torni compoziţia şi dai la cuptorul încălzit, până se rumeneşte plăcinta. O laşi 20 de minute să se răcească, o tai felii şi o serveşti imediat.

Foto: Profimedia