Plăcintă umplută cu carne de curcan

Masa de Paşte trebuie să fie îmbelşugată, aşa că dacă vrei să prepari ceva deosebit, alege o plăcintă pascală cu carne de curcan.
Plăcintă de Paşte - Ingrediente
Pentru aluat
400 g făină 200 g smântână 1 praf sare 100 g unt 2 ouă
Pentru umplutură
400 g carne de curcan tocată
200 g şuncă de pui
1 legătură pătrunjel
1 lingură ulei
4 ouă fierte
2 cepe
sare
piper
câteva fire de cimbru
chimen
1 ou, pentru uns
usturoi
piper verde boabe, opţional
Plăcintă de Paşte - Preparare
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat, care nu se mai ţine de degete. Îl dai la rece.
Separat, pui carnea tocată într-o tigaie şi o căleşti până se evaporă apa. După ce s-a rumenit, o răstorni într-un bol. În aceeaşi tigaie căleşti uşor, în ulei încins, ceapa, usturoiul, apoi le pui peste carne. Potriveşti gustul de sare şi piper, presari cimbru verde şi pătrunjel, tăiate fin. Tai cubuleţe şunca, o amesteci cu carnea şi, dacă vrei, presari şi boabe de piper verde.
Dai cu făină pe masa de lucru, împarţi aluatul jumătate şi întinzi două foi. Tapetezi o tavă, aşezi în ea prima foaie şi, din loc în loc, ouăle fierte şi descojite. Răstorni umplutura, o nivelezi şi o acoperi cu a doua foaie. Baţi oul şi ungi foaia de deasupra, apoi presari chimen. Dai tava la cuptorul încins şi o ţii până când se rumeneşte.
Foto: Profimedia