Prăjitură aromată cu mere

Ne propunem să vă prezentăm cât mai multe deserturi cu mere pentru că sunt peste tot în piaţă şi supermarketuri şi merită să profităm de ele. Astazi a venit randul unei alte retete - prajitura aromata cu mere.
Ingrediente
Pentru blat
200 g făină 200 g griş fin 200 g zahăr 1 pachet unt 2 ouă 1 praf de copt 1 praf de sare
Pentru umplutură
1,5 kg mere
3-4 linguri zahăr
2 linguri ulei
1 linguriţă scorţişoară măcinată
Pentru decor
100 g fulgi de cocos
frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare
Se curăţă merele de coajă, se scot căsuţele cu seminţe şi apoi se dau pe răzătoare. Se călesc împreună cu cele două linguri de ulei, zahăr şi scorţişoara măcinată până scade bine zeama. Se dau deoparte de pe foc şi se lasă la răcit.
Separat, se amestecă făina cu praful de copt, grişul, zahărul şi sarea. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi se frământă până se obţine un aluat uniform.
Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, se modelează cu mâna pentru a cuprinde întreaga suprafaţă a tăvii, apoi se adaugă umplutura de mere şi se pune prajitura aromata cu mere la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute.
Prajitura aromata cu mere se taie în tavă după ce se răceşte şi se decorează cu fulgi de cocos şi frunze de mentă.
sursa foto: Fotolia