Prăjitură cu brânză şi cireşe
În această prăjitură cu brânză şi cireşe se regăsesc şi se îmbină perfect două gusturi şi arome care se completează perfect. Se face foarte uşor iar rezultatul este unul deosebit. Când apar vişinele, poţi încloui cireşele cu ele şi va deveni mai acrişoară.
Prăjitură cu brânză şi cireşe - Ingrediente
Pentru foaie 200 g făină 100 g zahăr 100 g margarină 1 ou un praf de sare
150 g făină
150 g zahăr
100 g unt
300 g brânză de vaci
3 ouă
50 g unt
350 g cireşe fără sâmburi
100 g zahăr
3 linguri smântână
1 lingură făină
Prăjitură cu brânză şi cireşe - Mod de preparare
Se amestecă făina, margarina, oul, zahărul şi praful de sare până capătă consistenţa unui aluat. Se lasă la rece 30 de minute. Între timp, se freacă brânza cu unt şi smântână, se adaugă gălbenuşurile, zahărul şi făina. Se adaugă cireşele, bine scurse de zeamă şi tăiate în două, dacă sunt prea mari. La sfârşit, se încorporează albuşurile bătute spumă.
Se întinde o foaie de aluat, se aşază într-o formă unsă cu puţină margarină, se întinde deasupra umplutura de brânză cu cireşe şi se presară amestecul sfărâmicios care se face prin simpla amestecare a ingredientelor. Va rezulta o compoziţie neomogenă, dar aşa trebuie să fie. Se introduce forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Prăjitura cu brânză şi cireşe se taie în formă după ce se răceşte complet şi se presară cu zahăr pudră, după gust.