Prăjitură cu cremă de banane

prajitura crema banane jpeg

E anotimpul în care mâncăm cele mai multe banane. Dacă vrei să prepari şi un desert cu acest fruct, poţi încerca reţeta propusă de noi.

Ingrediente

Pentru blat

100 g unt 150 g zahăr 1 ou 200 g făină 50 g nuci măcinate 1 praf de copt 1 praf de sare

Pentru crema de banane

2 linguri apă

1 linguriţă gelatină

200 ml lapte

1 baton de vanilie

3 gălbenuşuri

50 g zahăr

1 lingură amidon alimentar

100 g frişcă

3 banane zdrobite

Pentru decor

50 g nucă măcinată

Mod de preparare

Se freacă spumă untul cu zahărul. Se adaugă oul, nucile măcinate, făina cernută cu praful de copt şi sarea. Se frământă un aluat consistent, care se lasă pentru o oră la rece.

Se întinde aluatul în foaie şi se tapetează o formă de plăcintă, cu pereţi cu tot. Se pune o folie pe fundul formei, peste aluat, se adaugă boabe de fasole pentru a nu se deforma

la copt şi se coace la temperatură potrivită. Când începe să se coacă, se scoate folia cu boabele de fasole şi se lasă blatul la copt, până este gata.

Între timp, se pune laptele la fiert cu batonul de vanilie. Când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă gălbenuşurile frecate cu zahăr şi amidon, amestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroaşă, apoi se ia de pe foc.

După ce se răceşte, se adaugă gelatina diluată, în prealabil, în apă rece, piureul de banane, frişca şi se mixează pentru omogenizare. Se umple blatul de plăcintă cu crema de banane, se garniseşte cu nucă măcinată şi se lasă la rece până în momentul servirii.