Prăjitură cu foi Lica

1 shutterstock 25143814 jpg jpeg

O prăjitură bogată în arome savuroase. Gustoasă şi uşor de preparat!

Ingrediente

1 pachet de foi de napolitană pentru prăjituri Lica

200 g unt 300 g zahăr 100 g nucă 100 ml lapte 2-3 linguri de cacao 1 esenţă de rom

Pentru glazură

50 g unt

85 g ciocolată (amăruie sau cu lapte, după preferinţă)

200 g zahăr pudră

1 lingură cacao

2 linguri lapte

100 g alune pisate

Mod de preparare

Pui la fiert untul împreună cu laptele, cacao, nuca şi cu zahărul. Când se topeşte zahărul, iei de pe foc şi adaugi esenţa de rom. Amesteci bine. Ungi fiecare foaie cu crema fierbinte şi presezi bine cu cealaltă foaie.

Pentru glazură, amesteci pe bain-marie toate ingredientele, în afară de zahăr. Pe acesta îl adaugi după ce ai luat glazura de pe foc şi-l încorporezi cu mixerul. Dacă se îngroaşă prea tare, adaugi puţin lapte. Amesteci în glazură şi câteva alune pisate şi decorezi prăjitura. Serveşti după 3-4 ore, ca să le dai timp foilor să se înmoaie.

Dificultate: mică

Timp de preparare: 30 de minute

Porţii: 10



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg