Prăjitură cu frişcă şi căpşuni

Ştim că nu au apărut căpşnile în pieţe, dar pentru această reţetă, la fel de bune sunt şi cele congelate. Aşa că te invităm la o delicioasă prăjitură cu frişcă şi căpşuni.
Ingrediente pentru prăjitură cu frişcă şi căpşuni
Pentru blat 2 ouă 80 g zahăr 100 făină 2 linguri ulei 1 linguriţă praf de copt
2 pliculeţe gelatină
250 ml frişcă
80 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
250 g căpşuni
frişcă
căpşuni
Mod de preparare pentru prăjitură cu frişcă şi căpşuni
Ouăle se mixează cu zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă făina, uleiul, trei linguri de apă şi praful de copt. Se toarnă aluatul într-o formă dreptunghiulară de 30x10 cm unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se lasă să se răcească. Se pune gelatina la înmuiat în 100 ml de apă pentru 15 minute. Se bate frişca, se adaugă căpşunile zdrobite, zahărul pudră şi cel vanilat şi se mixează bine. Se adaugă gelatina topită pe foc, dar fără să se dea în fiert, şi se amestecă bine.
Se acoperă o formă cu fundul rotund cu folie de plastic, se toarnă amestecul de căpşuni în ea şi se acoperă cu blatul. Dacă nu aveţi formă cu fundul rotund, se foloseşte forma în care s-a copt blatul. Se lasă la frigider peste noapte. Se răstoarnă desertul pe un platou dreptunghiular şi se decorează cu frişcă bătută şi cu jumătăţi de căpşuni.
foto: Profimedia