Prăjitură cu glazură de ciocolată
Dacă preferi prăjiturile cu ciocolata trebuie să încerci reţeta următoare de prajitura cu glazura de ciocolata.
Preparare 40’ Dificultate mică Porţii 1 tavă
5 ouă
230 g zahăr pudră
300 g unt
100 g cacao
200 g alune
1 portocală
2 pachete de
200 g
100 ml frişcă lichidă
30 g unt
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră şi pui la fiert pe baie de aburi până obţii o compoziţie care seamănă cu o ciulama. Laşi la răcit. Separat, încorporezi untul cu cacaua şi restul de zahăr până obţii o spumă.
Amesteci cu compoziţia lăsată la răcit, adaugi alunele mărunţite şi portocala tăiată bucăţele.
Zdrobeşti biscuiţii, îi aşezi pe fundul unei tăvi de cozonac şi torni compoziţia. Dai ciocolata prin răzătoare şi o topeşti pe baie de aburi. Amesteci cu untul şi frişca lichidă. Torni peste prajitura cu glazura de ciocolata şi o dai la frigider.
Incearca aceasta prajitura cu glazura de ciocolata si nu vei regreta.
Prajitura rasturnata cu mere si caramel
Prajitura rasturnata cu mere si caramel
Prajitura glazurata cu vanilie