Prăjitură cu glazură de ciocolată

Prăjitură cu glazură de ciocolată jpeg

Dacă preferi prăjiturile cu ciocolata trebuie să încerci reţeta următoare de prajitura cu glazura de ciocolata.

Preparare 40’ Dificultate mică Porţii 1 tavă

5 ouă

230 g zahăr pudră

300 g unt

100 g cacao

200 g alune

1 portocală

2 pachete de

biscuiţi

200 g

ciocolată menaj

100 ml frişcă lichidă

30 g unt

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră şi pui la fiert pe baie de aburi până obţii o compoziţie care seamănă cu o ciulama. Laşi la răcit. Separat, încorporezi untul cu cacaua şi restul de zahăr până obţii o spumă.

Amesteci cu compoziţia lăsată la răcit, adaugi alunele mărunţite şi portocala tăiată bucăţele.

Zdrobeşti biscuiţii, îi aşezi pe fundul unei tăvi de cozonac şi torni compoziţia. Dai ciocolata prin răzătoare şi o topeşti pe baie de aburi. Amesteci cu untul şi frişca lichidă. Torni peste prajitura cu glazura de ciocolata şi o dai la frigider.

Incearca aceasta prajitura cu glazura de ciocolata si nu vei regreta.

Prajitura rasturnata cu mere si caramel

Prajitura rasturnata cu mere si caramel

Prajitura glazurata cu vanilie

Prajitura glazurata cu vanilie

Prajitura ciocolatino

Prajitura ciocolatino