Prăjitură cu miere şi pere caramelizate

prajitura cu miere si pere caramelizate jpeg

În acest weekend preparăm un desert delicios. Arată foarte bine, nu-i aşa?

Ingrediente:

unt nesărat 2 căni de făină 3 sferturi de linguriţă de praf de copt o jumătate de linguriţă de bicarbonat o linguriţă de sare o jumătate de linguriţă de scorţişoară pisată 2 ouă o jumătate de cană de zahăr granulat un sfert de cană de zahăr brun o jumătate de cană de miere o jumătate de cană de lapte o jumătate de cană de ulei o jumătate de linguriţă de coajă rasă de portocală

(Pentru caramelizarea perelor, vom avea nevoie de o lingură de unt, un sfert de cană de zahăr, 5-6 pere, un sfert de cană de miere)

Mod de preparare:

Pentru perele caramelizate: Ungem o tigaie cu unt. Adăugăm zahărul şi-l lăsăm la dizolvat 1-2 minute, apoi perele, până ce acestea devin moi şi aurii(circa 12-15 minute). Turnăm mierea, amestecăm şi mai lăsăm recipientul pe foc 5 minute.

Pentru prăjitură: Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungeţi o tavă rotundă cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Amestecaţi praful de copt, făina, bicarbonatul, sarea şi scorţişoara. Puneţi compoziţia deoparte. Amestecaţi cu ajutorul unui mixer, ouăle şi zahărul, timp de 3 minute.

Într-un alt recipient, amestecaţi mierea, laptele, uleiul şi coaja de lămâie. Cu mixerul setat la viteză mică, turnaţi compoziţia cu miere şi cea cu făină peste amestecul cu ou. Amestecaţi bine, apoi răsturnaţi totul în tavă. Se lasă la cuptor timp de 50 de minute, până când prăjitura capătă o culoare aurie.

Se scoate şi se ornează cu pere. Opţional, puteţi folosi şi cremă de ciocolată sau frişcă.

Prajitura cu crema de banane

Prajitura cu crema de banane

Prajitura cu crema de portocale

Prajitura cu crema de portocale

Prajitura cu crema de branza

Prajitura cu crema de branza

Sursa: marthastewart.com