Prăjitură cu piersici

149767 jpeg

Deserturile cu piersici sunt un regal de gusturi şi savoare. Iată doar un exemplu!

Ai nevoie de

› 6 ouă › 300 g zahăr › 200 g făină › 100 ml ulei › 50 ml apă minerală › 2 plicuri zahăr vanilat › 1 vârf sare › 1 plic praf de copt › 5 piersici potrivite Pentru decor: › lichior de vişine sau vişinată › coacăze roşii Cum se prepară Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi albuşurile spumă cu 200 g zahăr până se topeşte complet. Amesteci gălbenuşurile cu apa minerală, uleiul, sarea şi cu zahărul vanilat. Torni peste albuşuri, apoi pui făina şi praful de copt. Opăreşti piersicile, le cureţi de coajă şi de sâmburi şi le tai feliuţe. Ungi o formă rotundă antiaderentă şi aşezi, sub formă de evantai, feliuţele de piersici. Presari zahărul rămas. Torni compoziţia peste fructele din formă şi dai la cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute. Laşi prăjitura la răcit în formă şi o răstorni în momentul servirii, pe un platou peste care ai turnat un pic de lichior de vişine sau vişinată. La final, ornezi cu coacăze roşii.