Prăjitură cu vişine. FOTO
Vişinile sunt delicioase proaspete, în compot, în prăjituri...Bine, poate sunt şi mai savuroase în prăjituri. O fi „de vină“ combinaţia cu zahărul vanilat ori cu blatul aerta. Te ademenim cu o nouă reţetă de prajitura cu visine? Ce zici?
Dificultate medie Preparare 90' Pentru 9 porţii
Ingrediente
Pentru blat
4 ouă
170 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
200 g făină
1/2 pachet praf de copt
60 ml ulei
Pentru umplutură
200 ml frişcă lichidă
250 g smântână
80 g zahăr pudră
3 foi gelatină
100 g gem de cireşe
350 g vişine
Pentru decor
4 linguri ciocolată
100 ml frişcă
fulgi de ciocolată albă pentru decor
Mod de preparare
Pentru blat, baţi spumă ouăle cu zahărul. Adaugi uleiul şi 40 ml de apă, mixezi, după care adaugi făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor.
Torni aluatul într-o formă pătrată mică îmbrăcată cu hârtie de copt. Coci în cuptorul preîncălzit 35 de minute. Laşi să se răcească, după care îl tai în două.
Baţi frişca, adaugi smântâna, zahărul pudră cernut şi mixezi bine. Înmoi gelatina în puţină apă, apoi o topeşti pe foc, dar fără să dea în clocot, o pui în crema de frişcă şi omogenizezi.
Ungi partea de jos a blatului cu gem, întinzi ¾ din cremă şi aşezi vişinele fără sâmburi şi scurse (opreşti câteva pentru decor). Aşezi al doilea blat şi-l ungi cu crema oprită. Îl dai la rece.
Scoţi prajitura cu visine din formă, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o întinzi deasupra prăjiturii. O dai la rece până se întăreşte.
Tai
bucăţi şi le decorezi, pe fiecare, cu frişcă, fulgi de ciocolată albă şi câte o vişină.
sursa foto: Photoland/Profimedia
Prajitura de post cu gem de visine
Prajitura de post cu gem de visine