Prăjitură de caise cu aluat sfărâmicios

tarta cu caise si aluat sfaramicios jpeg

Caisele sunt foarte bune pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, datorită substanţelor pe care le conţin. dacă vrei să beneficiezi şi tu de ele, pregăteşte o prăjitură de caise cu aluat sfărâmicios.

Prăjitură de caise cu aluat sfărâmicios - Ingrediente

Pentru blat 300 g făină 1 pachet drojdie uscată 50 g unt 120 ml lapte 1 ou 2 linguri zahăr 700 g caise

70 g unt

70 g zahăr brun

100 g făină

100 g migdale

Prăjitură de caise cu aluat sfărâmicios - Cum se prepară

Pentru blat, se amestecă făina cu drojdia şi cu un vârf de cuţit cu sare. Se adaugă untul, laptele, oul, zahărul şi se frământă un aluat omogen şi potrivit de tare. Se lasă la crescut cel puţin 30 de minute. Se îmbracă cu aluat o formă de tartă unsă şi tapetată, se aşază jumătăţi de caise cu partea bombată în sus şi se mai lasă să crească 10 minute. Pentru aluatul sfărâmicios, se amestecă untul cu zahărul brun şi făina şi se presară peste caise, împreună cu migdalele curăţate de coajă şi tăiate felii. Se introduce prăjitura de caise cu aluat sfărâmicios la cuptor pentru 30-40 de minute.