Prăjitură de caise cu aromă de lămâie

prajitura de caise cu aroma de lamaie jpeg

100 de grame de caise crude conţin 28 de calorii şi acest lucru le recomandă şi pentru a fi introduse chiar şi în dieta celor care ţin dietă de slăbit. Fie proaspete, fie uscate, caisele sunt foarte bogate în vitamina A. Se remarcă, de asemenea, prin conţinutul ridicat de potasiu şi o prezenţă redusă a sodiului. Pregăteşte şi tu o prăjitură de caise cu aromă de lămâie pentru a te bucura de un gust dulce acrişor.

Prăjitură de caise cu aromă de lămâie - Ingrediente

500 g caise 6 ouă 6 linguri zahăr pudră 6 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie coaja rasă de la o lămâie 1 praf de sare 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Prăjitură de caise cu aromă de lămâie - Cum se prepară

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi devin cremoase. Se adaugă treptat făina, frecând în continuare până se asimilează complet. Separat, se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, adăugând zeama şi coaja rasă de lămâie, apoi se încorporează uşor în compoziţia de gălbenuşuri. Se toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină. Se introduce la cuptor pentru 10 minute. Se scoate şi deasupra se aşază caisele desfăcute în două, fără sâmburi, şi se introduce din nou la cuptor pentru 35 de minute. Prăjitura de caise cu aromă de lămâie se porţionează după ce se răcoreşte şi se serveşte pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.