Pui cu lămâie şi sparanghel

Felul cel mai uşor de preparat. Chiar aici şi chiar acum. Şi pe lângă asta şi foarte gustos şi apetisant.
Ingrediente
500 g piept de pui dezosat şi curăţat de pieliţă un sfert cană făină jumătate linguriţă sare 2 linguri unt 1 cană sparanghel curăţat şi tăiat bucăţi 2 lămâi, feliate
Mod de preparare
Acoperă bucăţile de pui cu folie de plastic alimentară şi bate-le până se mai subţiază. Amestecă făina şi sarea într-o farfurie întinsă şi trece fiecare bucată de pui prin acest amestec, pe ambele părţi. Topeşte untul într-o tigaie la flacără medie. Pune bucăţile de pui şi sotează-le timp de 3-5 minute pe fiecare parte, până când capătă o culoare auriu-arămie. Presară sare şi piper.
Când puiul s-a pătruns, pune-l pe o farfurie. În tigaia în care l-ai sotat pune feliile de lămâie şi bucăţile de sparanghel (află aici cum îl cureţi şi îl tai). Ai grijă ca feliile de lămâie să fie pe fundul tigăii pentru a se carameliza. Când sparanghelul s-a pătruns, iar feliile de lămâie s-au caramelizat, le pui lângă carne şi serveşti imediat.
sursa: pinchofyum.com