Pulpe de pui picante cu cartofi
Fără dar şi poate, după ce te întorci de la serviciu, vrei să petreci cât mai mult timp alături de cei dragi. Nimic mai simplu! Pregăteşte aceste pulpe de pui picante cu cartofi, delicioase şi foarte sănătoase!
Ingrediente 6 pulpe de pui 1 kg cartofi 2 cepe potrivite 100 ml apă 1 căpăţână usturoi 1 linguriţă de boia iute 2 linguriţe boia dulce cimbru mărunţit piper roşu busuioc verde 3 ardei iuţi mici (chilly) sare piper ulei
Preparare
Speli pulpele de pui, le scurgi şi le pui într-un castron. Presari boiaua dulce şi pe cea iute, cimbrul mărunţit, sarea şi piperul.
Adaugi ulei şi amesteci pulpele cu mâna. Acoperi castronul cu o folie de plastic şi dai la rece o oră pentru a permite aromelor să intre bine în carne. Cureţi şi speli cartofii noi, apoi îi tai jumătăţi.
Procedezi la fel cu ceapa şi cu usturoiul. Aşezi pulpele de pui în tavă, adaugi cartofii noi, ceapa şi usturoiul, torni apa şi un pic de ulei.
Presari boabele de piper roşu şi bagi friptura cu legume la cuptor, acoperită cu folie de aluminiu. Laşi aproximativ o oră, apoi scoţi folia. Este gata când pulpele şi legumele s-au rumenit bine.
În momentul servirii, decorezi friptura cu chilly şi frunze de busuioc.