Pulpe la cuptor cu mazăre

pulpe la cuptor cu mazare jpeg

Ştiai că mazărea protejează sistemul osos, inima şi vasele sangvine? Ea conţine vitamine şi fibre, care ajută şi la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. De aceea, persoanele care au introdus în alimentaţia lor mazărea au un risc mai mic de a se îmbolnăvi de diabet. Acum ai toate motivele să încerci această reţetă de pulpe la cuptor cu mazăre.

Pulpe la cuptor cu mazăre - Ingrediente

4 pulpe de pui 300 g mazăre 100 g şuncă 3 roşii 100 g măsline 1 ceapă 2 căţei usturoi 2-3 linguri ulei 1 lingură unt 100 ml apă sare, după gust piper, după gust

Preparare

Speli pulpele, le usuci, le condimentezi cu sare şi piper şi le pui în tava unsă cu ulei. Torni 100 ml de apă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi le dai la cuptor 30 de minute.

Între timp, sotezi, în unt, mazărea, apoi adaugi ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Scoţi tava din cuptor, pui legumele sotate, apoi adaugi măslinele, roşiile şi şunca făcute cubuleţe. Le laşi la cuptor, fără folie, până când carnea se rumeneşte şi scade sosul.

Foto: Profimedia