Roşii umplute cu brânză

Rosii umplute jpeg

Am primit această reţetă de la cititoarea noastră Adina Stoica, din Râmnicul Vâlcea. Îl mulţumim cu această ocazie pentru delicioasa reţetă de roşii umplute cu brânză. Aşteptăm în continuare reţetele voastre pe care doriţi să le împartăşiţi.

Ingrediente: 4 roşii de mărime medie şi rotunde 1 ceapă 1 căţel usturoi cimbru pătrunjel rozmarin 150 gr brânză de vaci ulei de măsline sare 1 ou

Mod de preparare:

Se spală roşiile, se taie capacul (să fie gaura potrivită , nu foarte mare) se scoate miezul cu un cuţit ascutit. Am pus puţină sare şi le-am lăsat cu gura în jos pentru a se scurge. Brânza am dat-o prin blender (să fie la temperatura camerei), după care am amestecat-o cu mixerul adăugând verdeţurile, ceapa, usturoiul, oul şi sarea. Se mixează până devine  ca o pastă, după care am umplut roşiile cu amestecul obţinut. La fiecare roşie am pus un capac din brânză de vacă şi am presărat şi puţină verdeaţă. Am mai folosit şi capacul roşiilor; se stropesc cu puţin ulei şi se dau la cuptor cca 30 minute!