Ruladă cu frişcă şi căpşuni

Chiar dacă ruladele cer mai mult timp şi răbdare la preparare, aspectul lor şi umplutura delicioasă le transformă în cele mai rafinate prăjituri. Încearcă şi tu această ruladă cu frişcă şi căpşuni şi bucură-te de savoarea acestor fructe.
Ingrediente
Pentru aluat
8 gălbenuşuri 4 albuşuri 100 g zahăr 80 g făină 20 g amidon din cartofi
Pentru umplutură
200 g căpşuni
2 linguri zahăr
500 ml smântână pentru frişcă
1 linguriţă cacao
Preparare
Speli căpşunile şi le laşi să se scurgă pe un prosop. Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când compoziţia se îngroaşă şi devine de culoare deschisă. Separat, mixezi albuşurile cu restul de zahăr până devin spumă. Amesteci cele două compoziţii şi adaugi făina cernută şi amidonul. Amesteci uşor, cu o paletă, de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preâncălzit la 220 °C 10 minute. Ulterior, rulezi blatul într-un prosop umed până se răceşte.
Între timp, pregăteşti crema. Baţi smântâna rece cu zahărul până devine cremoasă, încorporezi cacaua, mixezi şi dai deoparte 4 linguri din ea.
Desfaci blatul din prosop, aşezi fructele pe marginea lui, păstrezi câteva din ele şi pentru decor, rulezi atât cât să acoperi fructele, apoi întinzi crema şi-l rulezi până la final. Îl ungi cu crema pe care ai lăsat-o deoparte, aşezi căpşunile din loc în loc şi o dai la frigider 2 ore.
Foto: Profimedia