Ruladă cu portocale şi frişcă, desertul tău de weekend

rulada cu portocale jpeg

La mesele festive şi nu numai – chiar şi în weekend, dacă ai timp – prepară o delicioasă ruladă cu portocale.

Ingrediente

Pentru blat

100 g făină 4 ouă 100 g zahăr pudră zeama de la ½ lămâie 1 linguriţă zahăr pudră 2 linguri cacao pudră

Pentru umplutură

1 portocală

250 g mascarpone

200 ml frişcă lichidă

100 g zahăr pudră

Preparare

Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul pudră şi cu zeama de lămâie până când obţii o spumă de culoare deschisă. Ulterior, adaugi făina şi pudra de cacao cernute şi amesteci uşor până se încorporează toate ingredientele. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unt. Îl coci la 180 °C 8 minute. Când este gata, transferi aluatul fierbinte pe un prosop de bucătărie, îl presari cu o linguriţă de zahăr pudră şi-l rulezi. Îl laşi să se răcească. Între timp, pregăteşti crema. Descojeşti portocala şi o tai cubuleţe. Baţi frişca lichidă cu zahărul până obţii o cremă, apoi adaugi mascarpone şi amesteci cu o spatulă.

Întinzi foaia de ruladă, o ungi cu o parte din cremă, adaugi bucăţelele de portocală, o rulezi din nou şi o ungi cu restul de cremă. Dai prăjitura la frigider 2 ore.

Foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg