Ruladă cu portocale şi frişcă, desertul tău de weekend

La mesele festive şi nu numai – chiar şi în weekend, dacă ai timp – prepară o delicioasă ruladă cu portocale.
Ingrediente
Pentru blat
100 g făină 4 ouă 100 g zahăr pudră zeama de la ½ lămâie 1 linguriţă zahăr pudră 2 linguri cacao pudră
Pentru umplutură
1 portocală
250 g mascarpone
200 ml frişcă lichidă
100 g zahăr pudră
Preparare
Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul pudră şi cu zeama de lămâie până când obţii o spumă de culoare deschisă. Ulterior, adaugi făina şi pudra de cacao cernute şi amesteci uşor până se încorporează toate ingredientele. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unt. Îl coci la 180 °C 8 minute. Când este gata, transferi aluatul fierbinte pe un prosop de bucătărie, îl presari cu o linguriţă de zahăr pudră şi-l rulezi. Îl laşi să se răcească. Între timp, pregăteşti crema. Descojeşti portocala şi o tai cubuleţe. Baţi frişca lichidă cu zahărul până obţii o cremă, apoi adaugi mascarpone şi amesteci cu o spatulă.
Întinzi foaia de ruladă, o ungi cu o parte din cremă, adaugi bucăţelele de portocală, o rulezi din nou şi o ungi cu restul de cremă. Dai prăjitura la frigider 2 ore.
Foto: Profimedia