Ruladă cu struguri şi brânză de vaci

rulada cu struguri si branza de vaci jpeg

La rulada cu struguri şi brânză de vaci poţi folosi, pentru umplutură, şi fructe din dulceaţă. Pentru a obţine un blat pufos şi elastic pentru ruladă pune întotdeauna şi puţin unt ori ulei. Riscul ca blatul să se rupă scade considerabil.

Ruladă cu struguri şi brânză de vaci - Ingrediente

Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1 lingură ulei ½ linguriţă praf de copt

300 g struguri albi şi negri

100 g iaurt gras

150 g brânză de vaci grasă

200 ml smântână 42% grăsime

2 linguri zahăr pudră

1 plic gelatină

50 ml apă rece

Ruladă cu struguri şi brânză de vaci - Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile, apoi făina în ploaie, uleiul în fir subţire şi praful de copt. Amesteci bine şi torni compoziţia într-o tavă în care ai pus hârtie de copt şi o dai, pentru10 minute, la cuptor, încins în prealabil. Scoţi, laşi un minut şi aşezi blatul într-un prosop ud şi rulezi. Dai la răcit.

Pentru umplutură, baţi cu mixerul smântâna până se întăreşte şi o laşi deoparte. Pui praful de gelatină în 50 ml de apă rece, pentru 10 minute, apoi fierbi pe baie de aburi până se dizolvă (ai grijă să nu fiarbă!). Tai fiecare boabă de strugure în jumătate şi cureţi de sâmburi. Mixezi brânza cu zahărul pudră şi adaugi iaurtul. După ce s-a topit gelatina, o torni peste cremă şi mixezi până se omogenizează. Încorporezi strugurii şi jumătate din cantitatea de frişcă obţinută, amestecând cu o lingură, uşor, de jos în sus. După ce s-a răcit, întinzi blatul şi îl ungi cu cremă. Rulezi din nou şi laşi la răcit.