Ruladă de porc cu muştar

Această ruladă de porc este propunerea noastră pentru un sfârşit de săptămână cu prietenii adunaţi în jurul mesei.
Număr porţii: 4 Timp de preparare: 80 min Dificultate: medie
Ingrediente
500 g pulpă de porc
300 g slănină
8 linguri muştar iute
1 linguriţă boabe de muştar
3 linguri de ulei
2 căpăţâni de usturoi
50 ml oţet de vin
sare
Mod de preparare
Ungi cu muştar bucata de carne şi o înveleşti în slănină, păstrezi o lingură de muştar şi legi rulada cu o sfoară.
Încălzeşti uleiul într-o cratiţă şi rumeneşti rulada. Când e bine rumenită, faci focul mic, adaugi muştarul rămas şi torni un pahar
de apă. Sărezi, pui usturoiul şi acoperi cu un capac. Laşi pe foc o oră întorcând carnea de mai multe ori.
Când e gata, o scoţi pe un platou şi-o acoperi cu folie de aluminiu. Adaugi oţetul în sosul din cratiţă şi laşi să fiarbă 2 minute amestecând continuu. Tai carnea felii, le pui pe un platou, torni sosul deasupra şi o aduci la masă.