Ruladă de porc cu muştar

1366370465 2487rulada 20de 20porc 20cu 20mustar jpeg

Această ruladă de porc este propunerea noastră pentru un sfârşit de săptămână cu prietenii adunaţi în jurul mesei.

Număr porţii: 4 Timp de preparare: 80 min Dificultate: medie

Ingrediente

500 g pulpă de porc

300 g slănină

8 linguri muştar iute

1 linguriţă boabe de muştar

3 linguri de ulei

2 căpăţâni de usturoi

50 ml oţet de vin

sare

Mod de preparare

Ungi cu muştar bucata de carne şi o înveleşti în slănină, păstrezi o lingură de muştar şi legi rulada cu o sfoară.

Încălzeşti uleiul într-o cratiţă şi rumeneşti rulada. Când e bine rumenită, faci focul mic, adaugi muştarul rămas şi torni un pahar

de apă. Sărezi, pui usturoiul şi acoperi cu un capac. Laşi pe foc o oră întorcând carnea de mai multe ori.

Când e gata, o scoţi pe un platou şi-o acoperi cu folie de aluminiu. Adaugi oţetul în sosul din cratiţă şi laşi să fiarbă 2 minute amestecând continuu. Tai carnea felii, le pui pe un platou, torni sosul deasupra şi o aduci la masă.