Ruladă de pui cu legume, ideală la aperitiv

rulada de pui cu legume jpeg

Ţi s-a făcut poftă de o ruladă, dar nu ştii ce să prepari? Cu carne de pui, în combinaţie cu legume delicioase, această ruladă poate fi servită simplă, la aperitiv, sau alături de o garnitură.

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină 1 gălbenuş 125 g unt sare apă

Pentru umplutură

4 piepţi de pui dezosaţi şi fără pieliţe

2 ardei graşi roşii

1 fir de praz

3 căţei usturoi

1 ceapă

3 linguri bulion

1 mână frunze busuioc

1 linguriţă cimbru uscat

150 g seminţe de floarea-soarelui

1 legătură pătrunjel

ulei, pentru prăjit

2 linguri unt

100 g caşcaval

sare

piper

Preparare

Freci untul cu făina, adaugi gălbenuşul, sare şi câte puţină apă, şi frămânţi un aluat de consistenţă potrivită. Laşi la rece 30 de minute.

Încingi ulei într-o tigaie, căleşti ceapa tocată şi usturoiul pisat. Cureţi ardeii de seminţe şi de cotoare şi îi tai cubuleţe. Îndepărtezi primele 2-3 frunze de praz, îl speli bine şi-l tai rondele subţiri. Pui bulionul în tigaie, laşi 2-3 minute pe foc, adaugi puiul spălat şi tăiat bucăţele, ardeii, prazul, busuiocul, cimbrul şi 100 de grame din seminţele de floarea-soarelui. Amesteci bine şi laşi pe foc 15-20 de minute. Potriveşti de sare şi piper.

Întinzi aluatul în foaie subţire, aşezi caşcavalul tăiat feliuţe şi pui compoziţia peste care presari pătrunjelul verde tocat. Rulezi strâns, aşezi rulada într-o formă de chec unsă cu unt, înţepi cu furculiţa din loc în loc şi laşi la cuptor 45 de minute. Rulada cu pui şi legume o serveşti ornată cu restul de seminţe de floarea-soarelui.

Foto: Profimedia