Salată cu grâu şi costiţă afumată

salata de grau si costita afumata jpeg

Bobul de grâu abundă în elemente nutritive precum vitamine, minerale şi proteine. De aceea ar fi bine să-l consumi cât mai des în fel şi fel de salate, aşa cum este această salată cu grâu şi costiţă afumată. Cura cu grâu încolţit previne artrita, scade pofta de dulciuri şi de alcool, îţi fortifică rădăcina firului de păr şi creşte capacitatea vizuală. Atunci când o ţii cel puţin trei luni, ea fortifică sistemul natural de protecţie a organismului împotriva bolilor, previne anemiile, dar are şi capacitatea de a ajuta organismul să se refacă mai repede după o intervenţie chirurgicală.

Salată cu grâu şi costiţă afumată - Ingrediente (3-4 porţii)

1 cană grâu decorticat 200 g costiţă afumată 1 căţel de usturoi tocat 1 ceapă roşie 1 morcov fiert 150 g ciuperci de pădure murate tije de ţelină 8 linguri ulei de măsline 3 linguri oţet de vin sare piper

Salată cu grâu şi costiţă afumată - Mod de preparare

Speli grâul decorticat în multe ape reci, îl scurgi şi-l fierbi în apă cu sare (aproximativ patru căni). Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă caldă. Îl strecori, îl clăteşti în apă rece, îl scurgi bine şi îl laşi să se răcească într-o salatieră.

Adaugi peste grâu morcovul fiert tăiat rondele, tije de ţelină tăiate rondele subţiri, usturoiul zdrobit şi ciupercile scurse de zeamă. Pui o ceapă roşie felia­tă şi costiţa afumată tăiată bucăţi şi prăjită foarte puţin (fără adaos de grăsime).

Separat, amesteci uleiul, oţetul de vin, sare şi piper, după gust, şi asezonezi salata.