Salată cu pui şi piersici
O variantă simplă şi de sezon a unei salate pe care o poţi prepara cu orice fel de verdeaţă (salată verde, rucola, spanac etc).
Ingrediente Pentru salată
salată verde, rucola, spanac sau orice vrei
2 bucăţi piept de pui dezosate
2 nectarine (sau 2 piersici)
10 căpşuni (decongelate)
4 linguri fulgi de migdale
100 g brânză de capră
Pentru vinegretă
6 linguri ulei măsline
4 linguri oţet balsamic
1 lingură miere
4 căpşuni, decongelate
sare
piper
Mod de preparare
Taie, spală şi usucă frunzele de verdeaţă pe care le foloseşti. Fărâmiţează brânza de capră.
Taie nectarinele în jumătate şi elimină sâmburii. Unge-le cu ulei de măsline. Puiul îl tai bucăţi subţiri pe care le ungi cu ulei de măsline şi peste care presari sare şi piper. Pune nectarinele pe grătarul încins şi le laşi cam 2-3 minute pe fiecare parte. La fel procedezi şi cu puiul.
Nectarinele le tai feliuţe subţiri, şi la fel şi puiul, dar numai după ce îl mai laşi să-şi revină.
Deasupra verdeţii pui căpşunile, nectarinele, migdalele, brânza, puiul şi vinegreta pe care o prepari astfel: pune ingredientele într-un blender şi mixezi până obţii o compoziţie cremoasă.
sursa: http://shardsoflavender.com