Salată de primăvară cu ridichi

Alături de orice preparat din carne şi orice friptură suculentă merge de minune o salată cu ridichi, de primăvară. Încearcă şi tu reţeta simplă!
Ingrediente
1 pungă mix de salată 1 morcov 4-5 roşii cherry 4-5 ridichi de lună 2 felii de ridiche albă 2 ouă 1 ardei gras cimbru, după gust 1 lingură ulei 2 linguri zeamă de lămâie piper sare
Preparare
Fierbi ouăle, 10 minute, în apă cu sare şi le treci pe sub jet de apă rece, apoi le descojeşti. Fierbi în apă cu sare feliile de ridiche albă şi le scurgi.
Cureţi morcovul, îl feliezi cu ajutorul cuţitului econom, tai roşiile jumătăţi, ridichile pe lung feliuţe, iar ardeiul gras fâşii şi le pui într-un bol. Adaugi ouăle făcute jumătăţi, mixul de salată, sare şi piper, după gust. Amesteci uleiul cu zeama de lămâie şi cu cimbru mărunţit, agiţi, apoi torni dressingul peste salata din bol.
Foto: Profimedia
Salată de broccoli cu ceapă roşie şi bacon
Salată de broccoli cu ceapă roşie şi bacon
Salată de năut cu legume, de post
Salată de năut cu legume, de post
Salată caldă de legume cu rozmarin
Salată caldă de legume cu rozmarin