Salată de vinete cu usturoi, reţeta de post

salata de vinete jpeg

Salatele care au în compoziţie legume sau iaurt vegetal sunt sănătoase şi ţin de foame mai mult timp. Încearcă această reţetă în zilele de post.

Salată de vinete - Ingrediente

1 pachet de vinete congelate sare zeama de la 1 lămâie 2 linguriţe ulei 4 căţei usturoi zdrobiţi 2 linguri cu vârf iaurt vegetal, opţional pătrunjel

Salată de vinete - Preparare

Laşi la dezgheţat vinetele, în frigider, fără să le forţezi. Scurgi apa, pe cât posibil, le pui într-un castron, adaugi sare, după gust, şi zeama de lămâie şi amesteci bine cu o lingură de lemn sau cu mixerul. Torni uleiul, pui usturoiul, adaugi, dacă vrei, iaurtul vegetal şi continui să amesteci până când obţii o pastă consistentă. Serveşti salata de vinete coapte decorată cu frunze de pătrunjel, dacă doreşti, pe felii de pâine proaspătă.

Foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg