Sarmale de viţel în foi de viţă

1366215012 2562sarvitza jpeg

Cititoarea noastră Felicia Popescu, din Iaşi ne încântă azi cu o reţetă cu totul specială de sarmale de viţel în foi de viţă.

Ingrediente: 1 kg carne de viţel, 2 cepe, 3 linguri orez, sare, piper, foi de viţă la saramură

Pregatire: 1h Coacere: 2h Dificultate: medie

Mod de preparare:

Toci carnea şi o amesteci cu ceapa uşor călită împreună cu orezul. În tot amestecul pui sare şi piper după gust şi umpli foile de viţă.

Aşezi sărmăluţele într-un vas pe care l-ai căptuşit cu câteva foi de viţă şi le pui la fiert, întâi pe aragaz, până dau în clocot. Apoi, le adaugi borş diluat cu apă şi le dai la cuptor, la foc mic.

Sfat: Deoarece nu sunt grase, le poţi servi la masă, alături de papiote de cârnaţi prăjiţi.