Sarmale post în foi de viţă

Ai gustat până acum sarmale de post cu măsline? Îţi spunem noi că sunt absolut delicioase şi, mai ales, sunt de post!
De ce ai nevoie pentru sarmale de post
80 g frunze de viţă-de-vie
200 g orez
200 ml apă
1 ceapă
70 g măsline kamalata
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper
3 linguri ulei
Cum se prepară sarmale de post
Încingi uleiul şi căleşti ceapa tocată, apoi adaugi orezul, apa şi sare după gust. Laşi să fiarbă până când orezul absoarbe toată apa. Pui zeama de lămâie, măslinele tocate şi piper după gust şi mai ţii pe foc 1-2 minute, apoi dai deoparte.
Înfăşori sarmalele cu această umplutură şi le pui într-o oală. Le acoperi cu apă şi le laşi să fiarbă până când se înmoaie frunza şi apa a scăzut.
Sursa http://www.mykeuken.com