Savarine cu rom şi frişcă

Prăjiturile tale preferate din copilărie, savarinele pot fi preparate şi acasă. Însiropate şi cu multă frişcă, aceste savarine vor fi terminate în timp record de familia ta.
De ce ai nevoie pentru savarine cu rom şi frişcă
Pentru savarine
7 g drojdie uscată
50 ml lapte
200 g făină
3 ouă
90 g unt
300 g zahăr
Pentru sirop
500 ml apă
1 lămâie
60 ml rom
Pentru umplutură
500 g frişcă
400 g zmeură
Cum se prepară savarinele cu rom şi frişcă
Dizolvi drojdia în laptele cald, adaugi făina şi ouăle, apoi omogenizezi cu mixerul. Laşi aluatul să crească aproximativ o oră. Topeşti untul cu două linguri de zahăr şi-l încorporezi în aluat. Torni aluatul în poş şi formezi savarinele în formele dorite, apoi le laşi din nou să crească 30 de minute. Le dai la cuptor până când se rumenesc, apoi le laşi la răcit.
Pentru sirop, dizolvi zahărul rămas în apă, adaugi coaja şi zeama de lămâie şi laşi să fiarbă 5 minute. Dai deoparte, torni romul şi amesteci. Scoţi savarinele din formă, torni sirop peste ele, apoi le decorezi cu frişca bătută şi zmeură.
Sursa http://www.sbs.com.au