Somon în crustă de ierburi aromatice la cuptor

Un preparat gustos şi sănătos, somonul în crustă de ierburi aromatice la cuptor va fi cu siguranţă pe placul întregii familii.
Ingrediente pentru somon în crustă de ierburi aromatice la cuptor
50 g unt
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper
zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
1 lingură mărar, tocat
1 căţel de usturoi, zdrobit
500 g file de somon
Mod de preparare – Somon în crustă de ierburi aromatice la cuptor
Într-un bol, amesteci toate ingredientele, în afara somonului. Încălzeşti pe baie de aburi sau la microunde 30-40 de secunde. Aşezi peştele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Îl ungi bine cu amestecul obţinut. Dai la cuptorul încins la 200 °C pentru 10-12 minute. Îl mai ţii în cuptor câteva minute dacă vrei să iasă mai crocant. Serveşti imediat, cu cartofi copţi.
FOTO Shutterstock