Somon pe pat de spanac

Somon pe pat de spanac jpeg

Ai musafiri şi nu ştii ce să prepari gustos şi rapid? Chef Andrei, bucătarul emisiunii Click!Poftă bună!, care se difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30, la Prima TV, îţi vine în întâmpinare cu această reţetă rafinată şi uşor de preparat.

1 porţie Dificultate mică Preparare 25’

200 g somon proaspăt sau orice altfel de peşte

200 g spanac

2 căţei usturoi zdrobiţi

3 g busuioc

30 g unt

zeama şi coaja de la 1 portocală

50 ml smântână dulce

Mod de preparare:

Tragi spanacul spălat la tigaie, 2 minute, în 15 g unt, adaugi 1 căţel de usturoi zdrobit, sare şi piper după gust. Laşi deoparte.

Cureţi peştele de piele şi îl tai cuburi. Pui restul de unt în altă tigaie, adaugi celălat căţel de usturoi, busuiocul, puţină sare şi piper şi peştele, laşi câteva minute pe o parte şi pe cealaltă, storci puţină zeamă de portocală, amesteci şi scoţi peştele.

În acelaşi vas în care ai prăjit peştele, storci restul de zeamă de portocală, pui şi coaja tăiată fin (ai grijă să o cureţi fără partea albă) şi torni smântâna. Laşi să clocotească 2 minute şi opreşti focul.

Aşezi pe o farfurie spanacul sotat, peştele, torni sosul şi serveşti.