Spaghete cu sos pesto şi chifteluţe
Spaghetele sunt deliciul acestui sezon. Se prepară rapid, sunt consistente, iar dacă mai adaugi lângă ele sosul pesto şi chifteluţele vei avea un prânz ca la carte. Spor la gătit şi pofta bună!
Ingrediente:
spaghete 2 leurdă 2 spanac 3 pătrunjel 2 căţei de usturoi 1 legătură mărar 2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 100 g nuci pisate (după gust) sare şi piper 3 linguri ulei 2 felii pâine 500 g carne pui pesmet ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi tai mărunt verdeţurile.
Speli şi cureţi de pieliţe carnea de pui. O toci şi îi pui sare şi piper. Adaugi pâinea înmuiată în apă şi mărunţită, mărarul, pătrunjelul, legăturile de ceapă şi usturoi, modelezi chifteluţele şi le dai prin pesmet. Le prăjeşti în baie de ulei.
Fierbi pastele conform instrucţiunilor.
Faci un sos pesto din spanac, leurdă, usturoi tăiat fin, ulei, sare, pe care le freci bine, până obţii o pastă fină. Pui spaghetele în sos şi amesteci bine, împreună cu miezul de nucă zdrobit. Adaugi chifteluţele şi serveşti.
FOTO Profimedia