Ştrudel cu mere, lămâie şi scorţişoară

strudel mere scortisoara lamaie jpeg

Cu două fructe şi un condiment poţi obţine cel mai bun desert. Evident pentru un ştrudel cu mere, lămâie şi scorţişoară ai nevoie şi de o foaie de plăcintă potrivită. Nimic mai simplu!

Ştrudel cu mere, lămâie şi scorţişoară - Ingrediente

500 g foi de plăcintă 1 kg mere 4-5 linguri zahăr 100 g unt topit (sau ulei) 1 lingură scorţişoară măcinată 1 lingură coajă rasă de lămâie 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Ştrudel cu mere, lămâie şi scorţişoară - Mod de preparare

Se curăţă merele de coajă şi de căsuţa de seminţe, se taie felii subţiri, se adaugă peste ele zahărul şi se călesc la foc iute, amestecând mereu să nu se lipească. Când a scăzut zeama, se iau de pe foc, se adaugă scorţişoara, coaja de lămâie şi se amestecă. Se întind două-trei foi de plăcintă pe planşetă, se unge cu unt topit (sau ulei), se adaugă merele călite, care se întind în strat uniform pe toată suprafaţa foii, apoi se rulează şi se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se procedează la fel cu restul foilor, până se epuizează

umplutura. Tava se pune la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Când este gata copt, ştrudelul cu mere, lămâie şi scorţişoară se pudrează cu zahăr vanilat.