Supă de fasole cu paste de casă

Această supă de fasole cu paste de casă poate fi preparată şi pentru perioada postului dacă foloseşti paste fără ou. Dar pentru paste de casă, preparate cu ou, ai reţeta cea mai bună aici.
Supă de fasole cu paste de casă - Ingrediente
2 l supă de legume 1 praz 400 g fasole fiartă 1 ceapă 3-4 căţei usturoi 2 morcovi 1 ţelină 2 cartofi 100 g fasole verde congelată sare piper 1 mână paste fierte 2 linguri ulei
1 legătură pătrunjel
2 căţei usturoi
2-3 linguri ulei
sare
piper
zeama de la 1 lămâie
Supă de fasole cu paste de casă - Mod de preparare
Mărunţeşti ceapa şi usturoiul, tai cubuleţe morcovii, cartofii, ţelina şi prazul, după ce acestuia îi îndepărtezi primele 3 foi. Încingi uleiul într-o oală şi căleşti ceapa, prazul şi usturoiul, laşi câteva minute, presari sare şi piper şi adaugi restul legumelor, mai puţin fasolea albă şi pe cea verde. Torni supa şi laşi la fiert până când se înmoaie ingredientele, apoi adaugi fasolea verde congelată, iar după 10 minute pe cea albă. Ţii la fiert să se combine aromele şi opreşti focul.
Pentru sosul de pătrunjel, speli pătrunjelul, îl usuci bine şi îl pui într-un bol. Adaugi usturoiul mărunţit, sare şi piper după gust, uleiul, zeama de lămâie şi mixezi până când obţii o pastă. Serveşti supa cu sosul de pătrunjel şi cu pastele anterior fierte.
Supă-cremă de păstârnac şi fasole. Reţeta lui Jamie Oliver
Supă-cremă de păstârnac şi fasole. Reţeta lui Jamie Oliver
Cea mai bună mâncare de fasole cu carne de vită
Cea mai bună mâncare de fasole cu carne de vită
Tocăniţă din pulpe de pui cu fasole