Supă de roşii cu găluşte

supa cu galusti jpeg

Ciorbele ca la mama acasă… de pui, de roşii sau de burtă, nu trebuie să lipsească de la nicio masă. După atâtea preparate de Paşti o supă de roşii cu găluşte este binevenită.

Dificultate mică

Ingrediente:

2 kg roşii 2 cepe 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 lingură unt 1 rădăcină albitură 1 linguriţă zahăr 1 legătură de pătrunjel sare

2 ouă

4-6 linguri cu griş

1 lingură ulei

Mod de preparare:

Speli roşiile, cureţi cepele şi usturoiul şi le tai bucăţi mari. Le pui într-un vas mare, le acoperi cu apă şi le laşi să fiarbă, la foc mic, o oră. După ce s-au răcit, le treci prin sită ca să obţii o pastă uniformă.

Separat, cureţi morcovii şi albitura, le speli, le toci şi le pui la fiert cu 2 litri de apă încălzită. Laşi să fiarbă acoperit 20 de minute, apoi adaugi în supă pasta de roşii. Sărezi după gust.

Baţi ouăle cu furculiţa, adaugi grişul în ploaie până când compoziţia se ţine de furculiţă. Torni o lingură cu ulei şi omogenizezi repede. Iei cu lingura din amestecul de griş şi pui în supă. Acoperi oala şi mai laşi să fiarbă la foc mic 20 de minute.

Potriveşti de sare, adaugi zahărul, untul şi mai laşi să dea câteva clocote. Opreşti focul şi presari pătrunjel tocat fin.