Tartă cu ciuperci, bacon şi nuci
Dificultate mică Porţii 1 tavă Preparare 1h
Ingrediente:
Pentru umplutură
300 g ciuperci
100 g bacon
1 ceapă mică
miezul de la câteva nuci
2 linguri ulei
o bucată caşcaval (pentru gratinat)
Pentru aluat:
200 g făină
100 g unt
1 ou
sare
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron mare şi o freci împreună cu untul, oul şi praful de sare. Frămânţi până obţii o textură moale, ca de miez de pâine. Laşi la frigider 30 minute.
Tai ceapa, ciupercile şi baconul. Într-o tigaie, căleşti ceapa, adaugi cipercile şi când s-a evaporat apa, arunci peste şi bucăţelele de bacon. Laşi doar câteva minute cât să se combine aromele.
Întinzi foaia de aluat într-o formă de tartă, unsă în prealabil cu unt. În formă poţi pune şi hârtie de copt, ca să nu se ardă.
Umpli forma cu amestecul de ciuperci şi bacon, adaugi nucile mărunţite şi razi caşcaval. Laşi la cuptor pentru 40 minute.