Tartă cu cremă de lămâie şi bezea

Bezelele sunt uşor crocante la exterior şi moi la interior, iar dacă foloseşti compoziţia lor într-o reţetă de tartă, se transformă uşor, uşor într-un deliciu culinar.
Ingrediente
Pentru aluat
120 g făină 1 linguriţă zahăr 60 g unt 2-3 linguri apă rece
Pentru crema de lămâie
2 lămâi
2 ouă
200 g afine
50 g zahăr
55 g unt
Pentru bezea
160 g zahăr
2 albuşuri
Cum se prepară tartă cu cremă de lămâie şi bezea
Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul şi cu untul rece, apoi torni apa. Vei obţine un aluat moale pe care-l vei înfăşura într-o folie alimentară şi-l vei da la frigider 30 de minute.
Pentru crema de lămâie, razi coaja de la cele două lămâi şi o amesteci cu zahărul, într-o cratiţă. Adaugi ouăle. Storci şi zeama de la lămâi şi o torni peste amestecul de mai sus. Pui cratiţa la foc mediu, amestecând continuu compoziţia până devine o cremă. Iei cratiţa de pe foc, adaugi untul şi amesteci bine până se topeşte. Torni crema într-un bol pe care-l acoperi cu folie alimentară şi-l dai la frigider.
Întinzi aluatul pe o tavă. Îl înţepi din loc în loc cu furculiţa, îl acoperi cu hârtie de copt, boabe de fasole şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 200 ºC, 15 minute. Scoţi hârtia de copt şi boabele de fasole şi mai coci aluatul încă 7 minute.
Pentru bezea, amesteci albuşurile, ţinute la temperatura camerei, cu zahărul şi le pui pe baie de aburi. Când zahărul s-a topit, baţi compoziţia cu mixerul. Când crema începe să se întărească, o iei de pe baia de aburi şi continui să o baţi până devine densă şi lucioasă.
Peste blatul de tartă răcit torni crema de lămâie şi adaugi afinele. Deasupra decorezi tarta cu crema de bezea. Dai tarta la cuptor la 180 ºC 3 minute şi, după ce se răcoreşte, o dai la frigider 2-3 ore.
Foto: Profimedia