Tartă cu ficăţei şi ciuperci

Tartă cu ficăţei şi ciuperci jpeg

Combinaţia de ficăţei cu ciuperci este delicioasă şi consistentă. Dacă nu ai încercat-o până acum, îţi recomandăm să nu mai stai pe gânduri. Un aperitiv săţios care conţine acest mixt este şi tarta cu ficăţei şi ciuperci. Iată cum se prepară:

Ingrediente pentru  tartă cu ficăţei şi ciuperci:

Pentru aluat ai nevoie de:

- 150 de grame de margarină, - 1 ou, - jumătate de kilogram de făină, - sare, - piper, - busuioc.

Pentru umplutură sunt necesare:

- 600 de grame de ficăţei de pui,

- 500 de grame de ciuperci champignon,

- 300 grame de caşcaval,

- 1 ceapă,

- sare,

- boia iute (sau chili),

- 2 ouă,

- 250 de grame de făină,

- apă minerală,

- 1 lingură de muştar,

- sare,

- piper,

- pătrunjel,

- măghiran,

- hrean ras.

Tartă cu ficăţei şi ciuperci – metoda de preparare:

Din margarină, ou, făină, sare şi piper se face un aluat consistent. Dacă compoziţia nu se leagă, se mai adaugă puţină apă. Apoi, se pune puţin busuioc şi se frământă timp de câteva minute. Compoziţia astfel realizată se pune în frigider timp de 30-45 de minute.

Se ia o tavă, se  spală şi se usucă. Se scoate aluatul de la frigider şi se întinde o foaie care se aşează în tava de copt (aceasta se unge înainte cu ulei şi se tapetează cu făină).  După aceea, cu ajutorul unei furculiţe se înţeapă, din loc în loc, aluatul. Se spală ficăţeii şi se pun la fiert în apă cu puţin maghiran, apoi se scot şi se taie cubuleţe. Şi caşcavalul se taie cubuleţe, iar ciupercile se feliază rondele. Ceapa se toacă mărunt. Apoi, se amestecă toate aceste ingrediente: ficăţeii, caşcavalul, ciupercile şi ceapa. Şi se condimentează cu sare şi piper, boia de ardei iute şi puţin hrean ras. Apoi, se aşează uniform peste aluat.

Din 2 ouă, făina, muştar, apa minerală se face un aluat gros de clătită în care se pune şi pătrunjel tocat. Cu această foaie, se acoperă tarta. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi se lasă la copt timp de 40-45 de minute. Tarta cu ficăţei şi ciuperci se poate servi ca aperitiv cald, cu smântână sau ketchup, dar este delicioasă şi servită cu un sos de maioneză, usturoi şi iaurt sau alături de o salată verde. Este un aperitiv care-ţi va încânta papilele gustative!

Poftă bună!