Tartă cu grepfrut, un dulce uşor acrişor

Când ai poftă de ceva dulce ori aştepţi musafiri sau vrei să faci o surpriză celor dragi, inspiră-te din această reţetă cu citrice. Tarta cu grepfrut este un adevărat deliciu!
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină 125 g unt rece 2 gălbenuşuri 1 praf sare 3 linguri zahăr pudră 2 linguri apă rece
Pentru umplutură
200 g smântână
100 g zahăr
500 g brânză dulce
1 pliculeţ gelatină
1 pliculeţ zahăr vanilat
2 grepfruturi roşii
1 pliculeţ tort-gelee incolor
Preparare
Pentru aluat, cerni făina amestecată, în prealabil, cu sarea şi cu zahărul, apoi adaugi untul tăiat cubuleţe, gălbenuşurile şi amesteci cu o furculiţă până când obţii un aluat sfărâmicios. Torni apa, puţin câte puţin, până când obţii un aluat elastic. Faci o bilă din el, îl înfăşori în folie alimentară şi îl dai la rece 30 de minute.
Întinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini, îl înţepi, din loc în loc, cu dinţii furculiţei şi îl dai la cuptorul încins până când se coace.
Pentru cremă, mixezi brânza cu cele două tipuri de zahăr şi cu smântâna. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet. O combini cu crema şi o torni peste tarta răcită, apoi o dai la frigider până când se întăreşte.
Cureţi grepfruturile de coajă şi de pieliţa albă şi aşezi feliuţele peste cremă, prepari tort-gelee conform indicaţiilor de pe ambalaj îl torni peste fructe şi dai din nou la rece până se întăreşte.
Foto: Profimedia