Tartă cu mere şi migdale prăjite - Reţeta pas cu pas

tarta cu mere si migdale prajite jpeg

Această tartă delicioasă îi va face pe toţi musafirii de la masa ta să zâmbească. Gustul dulce al merelor, împreună cu aromele date de celelalte ingrediente, se combină perfect într-o reţetă simplă de tartă cu mere şi migdale.

Tartă cu mere şi migdale - Ingrediente

Pentru aluat

180 g unt rece 270 g zahăr pudră 45 g migdale măcinate 400 g făină 3 g sare 2 ouă coaja rasă de la 1/2 lămâie coaja rasă de la 1/2 portocală

Pentru umplutură

1 kg mere

100 g zahăr

200 g fulgi de migdale

100 ml suc de mere

1 păstaie de vanilie (seminţele)

¼ linguriţă scorţişoară

coaja rasă de la 1/2 lămâie

coaja rasă de la 1/2 portocală

făină, pentru suprafaţa de lucru

unt, pentru uns tava

Tartă cu mere şi migdale - Mod de preparare

Pentru aluat, combini untul, zahărul pudră, migdalele măcinate, făina, sarea, ouăle şi o parte din coaja rasă de la ½ lămâie şi de la ½ portocală. Baţi cu un mixer şi frămânţi până când obţii un aluat omogen. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai la frigider 1 oră, ca să se întărească.

image

Prăjeşti fulgii de migdale într-o tigaie unsă cu unt, la foc mediu spre mic, până când se rumenesc şi capătă o aromă subtilă.

image

Încălzeşti cuptorul la 160 ºC. Pentru umplutură, descojeşti şi tai merele în felii groase, după ce le scoţi cutia cu seminţe. Caramelizezi zahărul într-o tigaie, la foc mediu spre mic, aproximativ 4-7 minute, până devine lichid şi capătă o culoare aurie.

image

Sotezi merele în zahărul caramelizat şi stingi cu sucul de mere. Adaugi seminţele din păstaia de vanilie, restul de coajă rasă de la lămâie şi de la portocală şi presari scorţişoara. Le ţii pe foc să se călească până când se evaporă lichidul, apoi dai deoparte.

Într-un bol mare, combini amestecul de mere cu migdalele prăjite şi tocate.

image

Ungi o tavă rotundă de tartă. Împarţi aluatul în două şi îl întinzi în două foi, pe o suprafaţă pudrată cu făină. Aşezi o foaie în forma rotundă de tartă şi apeşi bine. Tai excesul de aluat.

image

Răstorni umplutura de mere şi migdale în tavă şi o nivelezi. Dacă e nevoie, scurgi excesul de lichid.

Aşezi cealaltă foaie de aluat peste mere şi sigilezi coca pe marginile tăvii. Faci o gaură cu cuţitul sau cu o formă în centrul tartei, ca să iasă aerul în timpul coacerii. Dai tava la cuptorul încălzit şi o laşi să se coacă 65-75 de minute. O serveşti caldă.

image

kitchenstories.io