Tartă cu pere caramelizate
Perele au un conţinut scăzut de calorii, însă sunt bogate în fibre şi conţin numeroase vitamine, minerale şi antioxidanţi. Nutriţioniştii susţin că polifenolii conţinuţi de pere previn apariţia diabetului de tip II. Totodată, consumul regulat de pere este asociat cu îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină. Vă invităm la o reţetă de tartă cu pere caramelizate, preparată în numai o oră.
Tartă cu pere caramelizate - Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 200 g făină 100 g unt 1 ou un praf sare 2 linguri lapte rece
2 kg pere
250 g zahăr
160 g unt
1 lămâie
50 ml apă
Tartă cu pere caramelizate - Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci ingredientele cu mixerul sau cu mâna până devin o compoziţie nisipoasă. Dacă aluatul nu se leagă, adaugi 2 linguri de lapte. Dai compoziţia la frigider pentru 30 de minute. Pentru umplutură, cureţi perele de coajă, cotor şi căsuţa cu seminţe, le tai felii şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Într-o tigaie, topeşti untul cu zahărul. Adaugi 50 ml apă şi le laşi să fiarbă până devin o pastă caramelizată. Într-o tavă unsă cu un pic de unt, întinzi aluatul de tartă peste care torni caramelul amestecat cu perele. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 45 de minute.