Tartă cu smântână şi cireşe

Clipboard01 jpeg

Cireşele se găsesc deja în pieţe, aşa că te poţi bucura de gustul lor inconfundabil. Încearcă o tartă cu smântână, care îţi va încânta toate simţurile!

Ingrediente

Pentru aluat 100 g unt 190 g făină 50 g zahăr 2 linguri cacao 1 ou 1 linguriţă praf de copt

300 ml smântână grasă

70 g zahăr

1 ou

extract de vanilie

200 g cireşe

Mod de preparare

Mixezi untul moale cu zahărul până devine cremos, apoi adaugi oul. Cerni făina cu cacaua şi praful de copt. Amesteci cele două compoziţii, iar aluatul pe care îl obţii îl înveleşti în folie alimentară şi-l pui la frigider 30 de minute.

Între timp, pregăteşti umplutura. Baţi smântâna cu zahărul, oul şi extractul de vanilie, după gust. Speli cireşele şi le cureţi de sâmburi. Întinzi aluatul rece pe o tavă tapetată.

Torni peste aluat umplutura de smântână şi cireşele. Dai tarta la cuptorul preîncălzit la 180 ºC 50-60 de minute. Tarta cu smântână şi cireşe se serveşte rece, după ce a stat la frigider cel puţin 5 ore.

Foto: Profimedia