Tartă franţuzească cu praz şi bacon FOTO

Quiche cu praz si bacon jpeg

Dacă aştepţi musafiri la masă, la final de săptămână, alege un preparat simplu şi delicios cu care să îi serveşti. Preparate chiar şi cu o seară înainte, aceste mini quiche sunt perfecte pentru masa de prânz.

Quiche cu praz şi bacon - Ingrediente (4 porţii)

200 g făină 125 g unt rece, tăiat cubuleţe 50 ml apă 100 ml smântână lichidă 2 ouă 80 g praz 80 g bacon 1 linguriţă zahăr sare piper ulei, pentru prăjit

Quiche cu praz şi bacon - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Combini făina, untul, apa, zahărul şi un praf de sare şi omogenizezi fie cu mâna, fie cu mixerul, până obţii un aluat omogen.

Întinzi aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină. Îl aşezi în mai multe forme de mini-tarte, unse cu unt dacă este nevoie. Tai excesul de cocă de pe margini. Aşezi hârtie de copt în forme şi pui în ele greutăţi sau boabe de fasole.

image

Dai formele cu aluatul de quiche la cuptor, aproximativ 15 minute. Le scoţi, le dai deoparte şi le laşi să se răcească.

Între timp, tai prazul şi baconul în fâşii subţiri.

image

Sotezi prazul şi baconul în puţin ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi împarţi compoziţia în formele cu aluatul copt de quiche.

image

Baţi smântâna şi ouăle cu un praf de sare, până se omogenizează. Torni compoziţia lichidă în formele de quiche, peste umplutura de praz şi bacon.

image

Dai formele din nou la cuptorul încălzit, aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. Le laşi să se răcească 5-10 minute, înainte să le serveşti.

image

kitchenstories.io

Quiche cu varză murată şi bacon FOTO

Quiche cu varză murată şi bacon FOTO

Quiche cu spanac, brânză şi roşii

Quiche cu spanac, brânză şi roşii

Quiche cu caşcaval şi roşii

Quiche cu caşcaval şi roşii

Quiche cu mazăre

Quiche cu mazăre

Quiche de cartofi noi şi usturoi verde

Quiche de cartofi noi şi usturoi verde