«Tăvălită» în nucă de cocos

Ingrediente: Pentru blat: 350 g zahăr, 70 g margarină, 2 ouă, 200 ml lapte, 2 linguri miere, 1 praf de copt, 400 g făină
Pentru glazură: 200 g zahăr pudră, 200 g unt sau margarină, 100 ml lapte, 100 ml rom sau o esenţă (10 ml), 2 linguri cacao de bună calitate, 1 ciocolată (150 g), 200 g cocos
Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică
Pentru blat, amesteci toate ingredientele şi torni aluatul într-o tavă unsă şi ta petată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute. Laşi să se răcească, după care tai blatul cubuleţe po trivite.
Pentru glazură, amesteci toate ingredientele şi le pui la fiert. Când dau în clocot, iei oala de pe foc şi laşi să se răcească. Treci cubuleţele de blat prin glazură şi apoi le tăvăleşti prin nucă de cocos.
Elene, Vâlcea