Tocană picantă cu carne de vită

Poate că aceasta este ultima ocazie când mai poţi prepara o tocană picantă. Pentru că verdeţurile au invadat pieţele ar fi bine să începi să profiţi de ele.
Ingrediente
600 g carne de vită 400 g boabe de fasole fiartă 250 ml pulpă de roşii din conservă 1 ceapă mare 1 morcov 1 ardei verde iute 2 căţei de usturoi 1 praf de chili 400 ml supă de legume sau de carne 3 linguri ulei sare piper
Mod de preparare
Se taie carnea cubuleţe şi se prăjesc pe toate părţile, apoi se scot şi în locul lor se căleşte ceapa tocată mărunt şi morcovul trecut pe răzătoarea mare. Se adaugă din nou carnea, supa de carne sau de legume şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, circa 40 de minute, până când carnea este foarte bine pătrunsă. Dacă e nevoie, se mai adaugă apă caldă.
Se adaugă fasolea fiartă, pulpa de roşii, căţeii de usturoi, întregi sau tăiaţi felii, ardeiul tăiat sau întreg, praful de chili, sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă totul, la foc mic, încă 15 minute. Se poate servi ca atare sau cu garnitură de orez fiert.