Tocăniţă de porc cu legume

Am decretat: cea mai bună mâncare a acestei ierni este tocăniţa din carne de porc cu legume. Sunteţi de acord?
Ingrediente
Pentru aluat 225 g făină 60 g unt sau margarină 60 ml apă 1 praf de copt 1 praf de sare
200 g carne macră de porc tocată
2 linguri ulei
1 cartof potrivit
1 ceapă
1 morcov
pătrunjel verde tocat
cimbru uscat
tarhon uscat
sare
piper
1 gălbenuş pentru uns
Cum se prepară
Se cerne făina împreună cu sarea şi praful de copt, se amestecă cu untul (sau cu margarina) tăiat bucăţele, până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă câte o lingură de apă în timp ce se frământă, până când aluatul devine omogen şi capătă consistenţa potrivită. Se lasă la frigider circa 30 de minute.
Între timp, se taie ceapa mărunt, se căleşte până se înmoaie, apoi se adaugă carnea tocată, morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari şi cartoful tăiat cubuleţe şi se continuă călirea până sunt pătrunse bine toate ingredientele. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească.
Se întinde aluatul în foaie subţire, din care se decupează forme rotunde cu raza de 6 cm, folosind o farfurioară pentru desert. Se condimentează umplutura cu pătrunjel, cimbru, tarhon, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se pune câte o lingură din această compoziţie pe rondelele de aluat, se pliază în două, se sigilează marginile apăsând cu degetele şi se aşază într-o tavă unsă şi tapetată cu făină cu marginile în sus.
Se ung plăcintele cu gălbenuşul bătut cu o lingură de apă şi se pun la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30-40 de minute, până se rumenesc. Se servesc calde.