Tort apetisant cu portocale şi cocos

Orange Fancy Cakes jpeg

Prepară pentru cei mici un delicios tort cu portocale şi cocos, care le va demonstra, încă o dată, că deserturile făcute în casă sunt cele mai bune.

Ingrediente

Pentru blat

6 ouă 310 g făină 200 g zahăr 120 ml suc proaspăt de portocale fierbinte 120 g amidon din porumb 2 linguriţe praf de copt coaja de la ½ de portocală 1 praf de sare

Pentru cremă

500 ml suc proaspăt de portocale

5 linguri amidon din porumb

380 g lapte condensat

300 ml frişcă lichidă

coaja rasă de la 1 portocală

2 linguri fulgi de cocos

Pentru sirop

200 ml suc proaspăt de portocale

Pentru decor

1 portocală

Preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă împreună cu sarea. Adaugi zahărul şi continui să mixezi 3-4 minute. Pui gălbenuşurile, unul câte unul, şi baţi în continuare. Adaugi coaja şi sucul de portocală şi amesteci cu o spatulă. Separat, combini făina cernută cu amidonul de porumb şi cu praful de copt. Omogenizezi cele două compoziţii. Pentru a obţine un blat mai pufos, amesteci cu o spatulă, de jos în sus, cu mişcări rapide, doar de câteva ori. Torni aluatul obţinut într-o formă tapetată şi-l coci 40 de minute la 180 °C. După ce blatul s-a răcorit puţin, îl însiropezi cu sucul proaspăt de portocale.

Pentru cremă, amesteci sucul de portocale cu amidonul de porumb într-o oală cu pereţii mai groşi. Pui compoziţia la foc mic şi-o amesteci continuu, 7-8 minute, până începe să se îngroaşe. Torni laptele condensat şi amesteci în continuare, tot 7-8 minute, în timp ce compoziţia e la foc mic. Iei cratiţa de pe foc, o laşi să se răcorească puţin, apoi adaugi coaja de portocală şi fulgii de cocos. Baţi frişca până devine cremoasă, apoi o încorporezi în crema de portocale.

Peste blatul de tort însiropat pui crema de portocale şi cocos. Decorezi tortul cu felii de portocală proaspătă şi îl dai la frigider 3 ore.

Foto: Profimedia