Tort-budincă cu vişine şi migdale

Cherry brioche style cake topped with thinly sliced almonds jpeg

Uşor dulci, uşor acrişoare, deserturile cu vişine sunt întotdeauna binevenite în zilele călduroase de vară.

Dificultate mică Preparare 75' Pentru 8 porţii

Ingrediente

600 g vişine

3 pacheţele zahăr vanilat

20 g unt pentru uns forma

2 ouă mari

80 g zahăr pudră

150 ml lapte

2 linguri rom

8-10 felii mai groase de pâine

20 g fulgi de migdale

zahăr pudră pentru decor

vişine pentru decor

Mod de preparare

Speli vişinele, le scoţi sâmburii, după care le pui într-un castron de plastic cu zahărul vanilat şi-l introduci în cuptorul cu microunde pentru trei minute.

Tai coaja de la feliile de pâine. Mixezi ouăle cu zahărul pudră, laptele şi romul până când obţii un amestec spumos. Ungi generos cu unt un vas termorezistent rotund, pui pe fund felii de pâine înmuiate foarte bine în amestecul cu ou şi lapte, întinzi vişinele şi acoperi cu felii de pâine înmuiate.

Torni toată compoziţia cu lapte care ţi-a rămas deasupra. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute. Nu trebuie să se rumenească foarte tare. O laşi să se răcească, presari fulgii de migdale şi o pudrezi cu zahăr.

O decorezi cu vişine.